Taksin agilityuran kunniakas loppu

 

Pääsiäisenä 2016 pikkuiselle agilitykiiturille, jackrussellinterrieri Taksille sattui paha vahinko agilityradalla: täydessä vauhdissa toinen etutassu jäi pujotteluesteen tukiraudan alle, jolloin kahdesta varpaasta murtui luut ihan säpäleiksi.
KEKin Sinikka Sarpasen kanssa pohdittiin mahdollisia hoitovaihtoehtoja, ja päädyttiin vanhaan kunnon ”aika parantaa” –ratkaisuun, eli odotettiin rauhassa murtumien luutumista ensin koira täyslevossa, ja sitten kevyellä lenkkeilyllä.
Kuntoa pidettiin yllä kesäaikaan uimalla, ja talven tultua oltiin jo melkein normaalimittaisilla lenkeillä, vain vauhtilajit vielä kieltolistalla.
Luutumista seurattiin röntgenillä, ja treenitaukoa jatkettiin kunnes viimeinenkin luunpala oli tukevan näköisesti paikallaan.
Viimein 10 kk tapaturman jälkeen, vuoden 2017 alussa aloitettiin uudestaan agilityharjoittelu ja kuukautta myöhemmin myös kisaaminen.
Seuraavana kesänä vielä kuvannettiin varpaan luutuminen hienoimmilla mahdollisilla laitteilla, että voitiin jatkaa harrastamista hyvillä mielin.

Parantuneilla varpaillaan Taksi saavutti radoille paluun jälkeen mm. sijoituksen 10. agilityn SM-kisoista 2017, sijoitus 14. maajoukkuekarsinnoista 2017, hopeamitali agilityn snooker –SM kisoista 2018, vuoden 2019 agilityn Avo-SM – ja Gambler SM–kisojen kultamitalit ja pisteenä ii:n päälle vuoden 2022 agilityn SM-kisoista hopeamitalin melkein kaksitoistavuotiaana veteraanikoirana. (Video vuoden 2022 SM-kisojen finaaliradalta)

 

Vuosi sitten ristisiteen katkeaminen päätti viimein Taksin agilityuran, mutta sekin saatiin hoidettua käyttökuntoon ja Taksi jatkaakin nyt aktiivisia eläkepäiviä tallikoirana ja emännän vierihoitajana.
Lämmin kiitos KEKin henkilökunnalle ja erityisesti Sinikalle Taksin maalaisjärjellisestä mutta edistyksellisestä hoidosta!